Friday, 14 October 2011
Agar-agar telur
Bahan-Bahan:
1 bungkus agar agar
1250ml air
1 ½ cawan susu pekat
gula secukup rasa
1 biji keledek merah atau kentang direbus dengan sikit garam
daun pandan
kulit telur ayam secukupnya
Cara:
ebus agar agar dgn 1250ml dan daun pandan hingga hancur.
buatkan bebola kecil drp ubi yg telah dilecek. masukan susu manis dan gula sambil dikacau hingga mendidih.
tuangkan agar agar kedalan kulit telur tadi dan masukkan sebiji bebola ubi. biarkan beku. kopekan kulit telur tadi sebelum dihidangkan
Cadangan Hidangan:
boleh dimakan dengan buah buahan koktel atau apa saja buah kegemaran anda
Tambahan:
sesuai untuk dijadikan hantaran untuk majlis pertunangan @ perkahwinan
Labels:
makanan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Malam ni awak try buat resepi ni. Then esok bawak ye. Kite bolah makan ramai2. ;)
ReplyDelete